Saltar a continguts

CAMPANERS DE CERVERA

Navegació

Menú principal

RSSNotícies

09/06/2010
Serra de Dalmases entrega rebuts d’entre 1830 i 1909 al Grup de Campaners
Imatge de complement

Fausto Serra de Dalmases ha donat aquest migdia al Grup de Campaners de Cervera una vintena de rebuts que la seva família havia pagat al campaner major de la capital de la Segarra entre el 1830 i el 1909 perquè toqués les campanes per encàrrec. Els primers rebuts estaven firmats per Tomasa de Massot mentre que els darrers els havia firmat Joaquim de Dalmases. Un membre del Grup de Campaners, Ton Pedrós, s’ha mostrat molt satisfet i ha dit que “el campanar destaca entre totes les pedres que tenim a Cervera”. També ha explicat que Cervera té campaners documents des del 1388 i que antigament les campanes tocaven 33 batallades a les tres del migdia, quan els arengaders marxaven de la plaça.

Per la seva part, l’alcalde, Joan Valldaura, ha entregat a Fausto Serra de Dalmases una rèplica de l’acta de la constitució de la Generalitat de Catalunya a Cervera l’any 1359. A l’acte també hi ha assistit la directora de l’Arxiu Comarcal de la Segarra, Dolors Montagut, la directora del Museu Comarcal de Cervera, Carme Bergés, i una trentena de membres dels Amics dels Museus de Catalunya que han aprofitat per visitar la ciutat.

S’ha de recordar que la família Dalmases ja va lliurar a l’Arxiu Comarcal de Cervera diverses sèries documentals d’interès per a la ciutat, que formen la col·lecció ‘Faust de Dalmases i Massot’. A més, l’octubre de 2001, el mateix Serra de Dalmases va lliurar la resta de documents al Departament de Cultura de la Generalitat a fi que es conservessin a l’Arxiu de Cervera.

Enllaç:  Comarques de Ponent