Saltar a continguts

CAMPANERS DE CERVERA

Navegació

Menú principal

RSSNotícies

16/04/2010
Visita a Cervera dels Amics del Campanar d'Esparraguera
Imatge de complement

(Text extret del setmanal 'La Veu de la Segarra' del 16 d'abril de 2010)

El passat dissabte, dia 10, l'Associació dels Amics del Campanar d'Esparreguera van fer una visita a Cervera, amb l'objecte de gaudir del magnífic monument que és el seu campanar. Foren més de 40 els visitants que formaven el grup als que s'hi van sumar, entre d'altres, els campaners de les Borges Blanques, en representació de la confraria de Campaners de Catalunya, i autoritats d'Òs de Balaguer.

La visita fou organitzada conjuntament entre aquesta associació i el grup de Campaners de Cervera, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Cervera, i va iniciar-se al Museu Comarcal on hi ha dipositades les velles Tenebres baixades del campanar durant les recents obres de restauració, per continuar seguidament a la Paeria i la Parròquia de Santa Maria. El plat fort, però, fou la pujada conjunta al campanar, visitant les sales inferiors de les peces del rellotge i el mateix rellotge, el pis de les campanes i el mirador. Es van poder esplaiar fent sonar algunes campanes i atentament van rebre les explicacions que el guia cerverí, Armand Forcat, i els mateixos campaners que acompanyaven el grup els varen donar. La jornada va acabar en un dinar conjunt fet en un conegut restaurant cerverí.

La visita formava part d'una activitat anual que organitzen els Amics del Campanar d'Esparreguera, i en la que hi col·laboren tant la Confraria de Campaners de Catalunya com diferents associacions i grups de campaners entre els que hi figura el col·lectiu de Cervera.