Saltar a continguts

CAMPANERS DE CERVERA

Navegació

Menú principal

L'associació

Informació

L'Agrupació Cultural CAMPANERS DE CERVERA es va crear l'any 1985 essent el campaner titular el senyor Jaume Font i Martí.

Els joves mes compromesos aleshores assistents als tocs de les campanes, van considerar que la tradició campanera de Cervera i el fet de seguir tocant les campanes a la Ciutat manualment i va estimular el agrupar-se i promoure entre gent mes jove amb l'aprenentarge i la recuperació - si mes no històrica - dels tocs que pels diferents esdeveniments tenien lloc al campanar amb la finalitat de assabentar a la Ciutat del que els motivaba.

L'escola de Campaners ha esdevingujt un fet que ha anat tenin continuitat fins el punt de que, amb aquests mes de vint anys des de aquell inici, al campanar poc ha faltat persones de totes les edats per tocar les campanes motivats per qualsevol celebració, sigui religiosa, festiva, cultural o tradicional que Cervera tingués a be celebrar.

Els vells sons de les sis campanes que formen el conjunt festiu és molt estimat pels cerverins i en les cleebracions de diferents concerts que s'han celebrat així com en les jornades de portes obertes que s'ofereixen des del campanar tenen força ressó popular.

Logo de l'Associació de Campaners de Cervera