Saltar a continguts

CAMPANERS DE CERVERA

Navegació

Menú principal

Tibau

Campana Tibau

Estat de conservació: es pot ventar i també se la pot fer anar a seure, pel que són necessaris quatre homes. Després, per fer-la voltejar, deixant-la seure, amb tres n’hi ha prou.

Situació: Mirant al rellotge a l’esquerra

Nota musical: do natural.

Mides: Contrapès de fusta i ferro a l’interior i tirants de ferro. Sense ferro. 1,53 m. Amb ferro, 1,65 m. Bronze: alçada, 1,46 m; diàmetre, 1,43 m; circumferència, 4,49 m.

Inscripcions: Christus vincit. Christus regnat. Christus imperat. Christus ab omni malo et tempestate nos defendat. Amen. Ab antiquo facta, instaurata fui annis Domini MDXCV el MDCCLXXVIII. ( Crist venç. Crist regna. Crist impera. Que Crist ens defensi de tot mal i de la tempestat. Amén. Feta antigament, va ser renovada els anys del Senyor 1595 i 1778). Hi ha un escut de Barcelona, dos cérvols i, a sota, la inscripció: Fca. De Buenaventura Pallés y Armengol. Hi ha dues imatges de sants, una custòdia i dos àngels.

Ús actual: es feta anar a seure en el toc general de festa. En els tocs de mort i enterrament dóna la senyal si el difunt és de Capcorral (més amunt de la plaça Santa Anna): són tres batallades.